Geplaatst op zaterdag 01 april 2023 @ 16:49 , 60 keer bekeken
Het gerecht ‘heri heri’ stamt uit de tijd van de slavernij in Suriname. Het bevat ingrediënten die tot slaaf gemaakten op de plantages tot hun beschikking hadden, zoals inheemse cassave, zoete aardappel en nappie (een paarse knol). De ingrediënten kregen ze deels van de slavenhouders. Aangezien dit schrale rantsoen niet voldoende energie opleverde om het zware werk vol te houden, probeerden veel tot slaaf gemaakten aan extra eten te komen. Ze verbouwden groenten, vingen vissen en hielden kippen.
Pom met kip, eri-eri met bakkeljauw
De diverse Surinaamse keuken
Na de afschaffing van de slavernij in 1863, al was men pas tien jaar later daadwerkelijk vrij, bleef heri heri als gerecht bestaan in Suriname. Het werd onderdeel van de rijke en gevarieerde keuken van het land. De inheemse en Afrikaanse ingrediënten werden gecombineerd met de smaken die werkmigranten uit India, Indonesië en China mee namen. Van Hindoestaanse roti tot Chinees-Indische bami goreng: de Surinaamse keuken is door invloed van verschillende culturen heel divers.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan:
Aanbevelingen door leden:
t-h-e-l-m-aDit is een superleuke club voor mensen die van vintage en nostalgie houden.